Łatwy przepis na sushi

Kocham zrobić sushi w domu, a także uwielbiam uczyć innych, jak zrobić sushi roll w swoich kuchniach domowych. Uczenie się, jak zrobić sushi jest to bardzo prosty proces, dlatego jestem pewien, że będziesz cieszyć się tym daniem i wkrótce zechcesz je zrobić ponownie. Słodki sos skropiony na górze, w połączeniu z kremowym awokado i pikantnym serem, sparowany z chrupiącą, słoną tempura z krewetek i ostrością świeżych ogórków sprawia, że każdy chce poznać przepis na sushi. Mam nadzieję, że spodoba ci się ten łatwy przepis na sushi, który uczy, jak zrobić krewetki z tempura w sushi roll w domu.

To jest bez wątpienia jedna z najlepszych receptur sushi jakie są dostępne dziś. Musisz umieścić matę do sushi na plastikowej torbie i wsadź do zamrażarki, to gwarantuje, że ryż nie zostanie osadzony na macie i ta jest wtedy łatwa do czyszczenia, kiedy masz zamiar zrobić sushi w domu. Ułóż zapas wodorostów nori na górnej części plastikowej maty. Musisz zwilżyć ręce i potrząsnąć. Dodać garści przygotowanego sushi ryżu do nori i ostrożnie rozłożyć na krawędziach. Wciśnij delikatnie i zadbaj o przerzucenie ryż na nori, tak aby z boku ryż dotykał plastikową matę do sushi. Następnie polecam dodać plasterek serka śmietankowego, lubię pokroić go prosto z bloku w jeden długi prostokąt i położyć go na całą długość Nori. To dodaje kremowy pyszny smak, który dobrze współgra z amerykańskim sushi roll, a zwłaszcza z tempurą z krewetek. Najprostszym i najsmaczniejszym sposobem na wykorzystanie tempury z krewetek w tym przepisie jest trzymać je w gorącym piekarniku tostera na około dziesięć minut aż będą złote i chrupiące. Przygotowane krewetki można kupić na lokalnym rynku w dziale spożywczym. Upewnij się, że tempura krewetki miała wystarczającą ilość czasu, aby ostygnąć przed umieszczeniem jej obok sera tak, aby ser kremowy się nie topił.

Następnie trzeba dodać świeżego ogórka. Teraz nadszedł czas, aby go wrzucić! Rozłóż wszystko z dala od siebie, tworząc piękny wzór sushi z ryżu. Zrób to ponownie, aby upewnić się, że jest w pełni przyrządzone. Potem pora na awokado – nim też z łatwością można zarządzać. Pokrój awokado w cienkie plasterki, a następnie umieść na wierzchu rolki sushi. Lepiej jest skorzystać z awokado, które jest nieco bardziej dojrzałe niż normalnie – takie do tego dania pasuje zdecydowanie lepiej. Umieścić kawałek celofanu na górnej części i delikatnie dociskaj do całości rolki. Chwyć ząbkowany nóż, upewniając się, że jest bardzo mokry, i pokrój przez środek rolki sushi, pozostawiając celofan w miejscu. Potem musisz wyciąć o połowę mniejsze kawałki, a następnie każdy kawałek na pół znowu aż osiem równej wielkości kawałków sushi będziesz mieć przed swoimi oczami. Dodaj sos na górę aby dodać do całości pysznej słodkości.


To niesamowita kombinacja smaku gdyż mamy tutaj serek śmietankowy i awokado, chrupiące ogórki świeże i ciepłe słone tempury z krewetek. Ten łatwy przepis powinien być serwowany na ciemnym talerzu, najlepiej w kolorze czarnym lub czerwonym w celu osiągnięcia fantazyjnej prezentacji dla gościa lub ukryj je i zachowaj je wszystkie dla siebie! Po degustacji tego wspaniałego amerykańskiego sushi, możesz uznać, że nie będziesz chciał się dzielić tym rozwiązaniem.

Warto spróbować czegoś nowego, ale jeśli chcesz naprawdę zaimponować rodzinie i znajomym musisz nauczyć się tej prostej metody, która działa zadziwiająco dobrze. Metoda ta jest prosta, na pewno poradzisz sobie z nią w krótkim czasie i wszyscy twoi goście z całą pewnością będą naprawdę zachwyceni!