Praca

W Polsce jest coraz więcej barów i restauracji serwujących sushi i inne dania kuchni japońskiej. Oczywiście takie lokale potrzebują obsługi i dlatego w takich miejscach tworzą się stale nowe miejsca pracy dla zdolnych kucharzy i kelnerów. Oczywiście taka nowa kadra musi być odpowiednio przeszkolona, bo sushi, jego przygotowanie, podawanie jest dla nas zupełnie czymś nowym i każdy musi oswoić się dopiero z całą to nową procedurą wchodzącą na nasz rynek. Oczywiście bary sushi będą ciągle się otwierały, bo zawsze jak coś nowego się pojawia to później następuje pewien bum i nagle wszyscy będą zajadać się sushi. Muszą wiec powstawać nowe lokale i nowe miejsca pracy, bo inaczej restauratorzy nie będą w stanie nadążyć z obsługiwaniem takiej dużej ilości klientów. Nowe miejsca pracy w lokalach sushi to doskonała okazja i propozycja dla ludzi szukających pracy w gastronomii. To także wyzwanie, bo sushi to taka orientalna potrawa i na pewno ciekawe wyzwanie dla nowego personelu restauracji i barów.