Składniki

Warto zastanowić się, co tak naprawdę jest głównym składnikiem sushi. Gdy tylko poszukamy odpowiednich informacji dowiemy się, że aby przyrządzić sushi trzeba mieć wiele spożywczych produktów. Przede wszystkim należy tutaj wspomnieć o gotowanym ryżu. Nie jest to jednak zwyczajny ryż, który znamy z polskiej kuchni. Musi on bowiem być zaprawiony specjalnym octem, aby posiadał potrzebny smak. Jeśli zaś chodzi o dodatki, to należy zauważyć, że na ogół są one podawane na surowo, choć oczywiście wszystko zależy od ich właściwości. Sushi można przygotować z jajkiem, z grzybami, z kawałkami wodorostów lub z owocami morza. Niebagatelną rolę odgrywają w nim także warzywa. Nie można także zapominać o świeżej rybie, która niekiedy odgrywa główną rolę. Warto wybrać się do odpowiedniej restauracji, aby na własne oczy przekonać się, jakie mogą być rodzaje opisywanego przysmaku. Zmieniają się one w zależności od użytych składników. Z pewnością będziemy pozytywnie zaskoczeniu wieloma możliwościami przygotowania sushi.